In onze praktijk wordt het COOLTECH toestel gebruikt om cryolipolyse uit te voeren.

CRYOLIPOLYSE wil letterlijk zeggen “vetverbranding door koude”. Vetcellen zijn zeer gevoelig voor koude. Als zij gedurende een bepaalde tijd op een koude temperatuur worden gebracht ontstaat er een celdood, waarna het lichaam deze cellen zal opruimen. Zo kunnen lokale vetophopingen verminderd worden zonder chirurgische interventie.

Voor wie is het?

Iedereen die, ondanks beweging en gezonde voeding, last blijft hebben van lokale vetophopingen. Vaak bevinden deze zones zich aan de armen, bovenbenen, rug of buik.

Hoe verloopt de behandeling met de Cooltech?

Er wordt een gelpad op de te behandelen zone gelegd en de applicator wordt aangebracht. Deze zal de vetophoping in de applicator zuigen en zal dan gedurende 70 minuten de vetcellen koelen naar -7°C. Dit zal ervoor zorgen dat deze onderhuidse vetcellen afsterven. Het lymfesysteem zal zorgen voor opruiming van de dode cellen.

Doet het pijn?

Nee. Bij de opstart van de behandeling is het aanzuigen van de weefsels even oncomfortabel, maar dit gaat snel voorbij. Ook de koude is in het begin wat oncomfortabel, maar zal ook snel zorgen voor een lokaal verdovende effect. Gedurende de rest van de behandeling zijn er geen ongemakken en kan de patiënt lezen, de computer gebruiken, rusten,…

Nazorg

In principe zijn er achteraf geen bijzondere maatregelen te nemen. De behandelde zone kan enkele weken wat verdoofd aanvoelen, maar dit recupereert volledig.

Werkt het?

Cryolipolyse heeft bewezen effecten. Met het COOLTECH toestel zien we een vermindering van de vetlaag met 20-30% na de eerste sessie. Bijkomende sessies zullen uiteraard ook een bijkomende vermindering geven. Na een 4-tal weken zullen de resultaten zichtbaar zijn. Een tweede sessie kan dan ook pas ten vroegste na 4 weken uitgevoerd worden. We zien dat de definitieve situatie pas zichtbaar is een 3-tal maanden na de laatste behandeling.